dinsdag 2 april 2013

Brakend Tureluurtje

Tijdens de ritjes uit mijn vorige blog kwam ik de Tureluur van bovenstaande foto tegen. Deze Tureluur ging niet al te ver weg zitten van de auto en was daar een poosje aan het graven en vissen in het slootje naast het weiland. Echter op een gegeven ogenblik begon de Tureluur een soort kokhalsneigingen te krijgen en braakte een soort langwerpige "braakbal" uit. Ik had dit nog nooit eerder gezien en ook nog nooit wat over gehoord. Heb ook nog op internet gezocht maar kwam er niet echt veel over tegen op een fotoforum na waar het verschijnsel ook waargenomen was. Bijgaand de fotoserie die ik er van kon schieten.
Tot de volgende keer.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit







Polder Arkemheen-Eemland


Indische Ganzen

Afgelopen weken een aantal keren na het werk via de Polder Arkemheen-Eemland terug gereden naar huis. Dit Mekka voor de weidevogels en de fotografen begint alweer langzaamaan vol te stromen met de weidevogels. Tureluur en Grutto zijn er al weer volop aanwezig. Ook grote groepen verschillende soorten ganzen bevolken de weilanden. Naast deze vogels zijn er ook nog vele andere vogelsoorten, zoals de Buizerd, TjifTjaf/Fitis, Scholeksters, Futen, Zwanen en velen soorten eenden. Een van de bijzonder vogels, voor mij althans, waren de Indische Ganzen die daar tussen de velen honderden andere ganzen verbleven. Naast de eerder genoemde ganzen zat er ook een apart geval bij, waarschijnlijk een foute brandgans of een kruising tussen een brandgans en een Canadese Gans.

Brand x Canadese Gans

In deze polder kun je overigens naast leuke vogelplaten je ook uitleven met landschapsfotografie. Bijgaande foto is van het Putter Stoomgemaal weerspiegelend in het water van een van de vaartjes.

Putter Stoomgemaal

Veel kijkplezier.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit


Buizerd

Grutto

Koppel zwanen

Tureluur

Koppel krakeenden

Kievit

Flamingo's in Nederland

Er zijn al een tijdje flamingo's in Nederland. Nu zijn er wel een paar gebieden waar deze vogels jaarlijks worden waargenomen, maar meestal zijn ze dan toch aardig ver weg of de omgeving is fototechnisch gesproken een ramp. Ja ik weet het die fotografen hebben altijd wat te zeuren als ze niet kunnen fotograferen. Echter bijgaande groep zat voor mij redelijk dichtbij, al begreep ik van een collega fotograaf dat ze een week geleden nog dichterbij gezeten hebben. Ik was echter al dik tevreden met mijn eerste ontmoeting met deze vogels in het "wild". Deze grope bestond uit twee soorten flamingo's, de Chileense flamingo en de grote flamingo, dit is mij overigens ingefluisterd, niet dat ik er verstand van heb. Het schijnen overigens ver-wild-erde vogels te zijn die een beetje pendelen tussen Duitsland en Nederland. Maar desalniettemin een fraai gezicht om dat 's morgen bij zonsopkomst te kunnen fotograferen. Enige uren later was het licht al weer te hard om er fraaie foto's van te kunnen maken. Al met al ben ik toch met een tevreden gevoel naar huis terug gereden na een drietal uren blauwbekken en zandhappen. Naast de flamingo's waren er ook andere vogels te zien. Bijgaand een kleine bijdrage uit de reeks foto's die ik daar geschoten heb.

Veel kijkplezier en tot een volgende keer.
Met vriendelijke groeten,
Tom Smit