zaterdag 24 november 2012

Canadian War Cemetery

Heb al heel lang met de gedachten gelopen om eens een keer een paar mooie panorama- foto's te gaan maken op het Canadian War Cemetery op de Holterberg. Om te kijken hoe het zonlicht daar naar binnen komt van achter de bomen ben ik daar een keer na het werk langs gegaan en een paar proefshotjes te maken. Aangezien panoramafoto's maken nog niet echt lang tot mijn kundes behoort en ik nog steeds aan het knutselen hiermee ben heeft dat enige tijd geduurd en is het er dus pas laatstelijk van gekomen.
Bijgaand een paar foto's om een kleine impressie te geven van de locatie daar en om nooit te vergeten. Tevens nog wat Loulou Beaver-achtige plaatjes gemaakt van de door de zon beschenen bomen. De beste tijd om daar te fotograferen is in de ochtend met opkomende zon dus ik moet nog een keer terug.
Tot de volgende keer.

Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

zondag 11 november 2012

Fotohut - nog een keer.

Snoepende Eekhoorn

Door onvoorziene omstandigheden pas nog een keer naar de eerste fotohut van Han Bouwmeester geweest. Ondanks het mindere licht die dag toch nog een aantal, in mijn ogen, leuke foto's kunnen maken. Dit keer naar de eerste hut geweest. Hier waren het deze keer niet de Eekhoorns die de show stalen, maar het echtpaar Specht welke de hut regelmatig met een bezoekje vereerde.
Grote Bonte Specht (man)

Daarnaast ook verschillende andere vogelsoorten gezien. O.a. de Koolmezen, Pimpelmezen, Merels, Kuifmezen, Boomklevers en de toppers van de dag de Sperwer en een Goudhaantje. Van de laatste twee helaas geen gelukte foto's. De Sperwer dook in vlucht vanachter de hut op de foeragerende mezen neer, zonder succes, en verdween via een hele korte tussenstop vrijwel direct weer in de verte. Het resultaat een vage grijze vlek op de foto. Goudhaantje zat zo dicht bij dat ik hem er niets eens op krijg en dus snel lenzen moest wisselen. Maar was niet snel genoeg.
Grote Bonte Specht in bad (vrouw)

Zoals gezegd waren vandaag de Spechten de diersoort van de dag. Ook nog een aantal filmpjes gemaakt van die dag, die ik nog wel moet (leren) bewerken dus die bewaar ik dan ook nog maar even voor een volgende keer.
Zoals gebruikelijk ter afsluiting nog een aantal foto's van deze dag.
Tot de volgende keer.

Met vriendelijke groeten,
Tom Smit

Kuifmees

Pimpelmees

Grote Bonte Specht (man)

Boomklever

Koolmees en Kuifmees op stronk

donderdag 1 november 2012

A3 Poster Kalender 2013

Ondertussen is al weer voor het 6e jaar de fotokalender van Natuurlijkwild te koop. Zoals u gewend bent is er weer de grootst mogelijke zorg besteed aan het uitzoeken en plaatsen van de foto's. Ook dit jaar is er weer gekozen voor een A3 formaat kalender. Er zijn nog een aantal van deze kalenders in A3 formaat op voorraad en we kunnen hem nu aanbieden voor €23,50 inclusief verzend en verpakkingskosten (binnen Nederland). Vanwege het formaat is wordt het verzonden als pakket. De kalender is afgedrukt op 250 grams glossy premium card papier. Er is slechts een beperkte voorraad voor deze prijs, dus OP=OP. De kalender is voorzien van een ophangsysteem waardoor de kalender zelf niet beschadigt hoeft te geraken bij het ophangen. Als bescherming van de kalender is de voor- en achterkant van hard doorzichtig plastic, zodat e.e.a niet beschadigen kan. Kijk in de webshop hoe te bestellen.